معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم از رشد صد درصد مقالات برتر ایرانی خبر داد
دكتر وحيد احمدي معاون پژوهش و فناوری وزير علوم،تحقیقات و فناوری از رشد صد درصدي مقالات برتر ايراني خبر داد و گفت: مقالات برتر ايراني در سال ۲۰۱۲، ۱۱۰ مقاله بوده است كه اين تعداد در سال ۲۰۱۴ به ۲۱۳ مقاله رسيده است .
به گزارش روابط عمومي وزارت علوم، دكتر احمدي در نشستي خبري، ضمن تبريك دهه كرامت و ولادت باسعادت امام علي بن موسي الرضا(ع)، گزارشي از مهمترين دستاوردهاي وزارت علوم در حوزه معاونت پژوهش و فناوری ارائه كرد.
معاون پژوهش و فناوری وزير علوم گفت: درصد رشد علمي ۲۰ كشور دنيا در سال ۲۰۱۴ در پایگاه اسکوپوس بيانگر آن است كه ایران در جهان رتبه ۳ شتاب علمي را داراست.
وي درخصوص درصد رشد توليد علم برتر (مقالات یک درصد برتر) در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۱۴ در پایگاه ISI اظهار داشت: بيشترين استناد را در پايگاه ISI با هيجده و هشت صدم درصد داشتهايم.
دكتر احمدي تصريح كرد: طبق طبقه بندي لايدن، تعداد دانشگاه های ایران در ۱ % دانشگاههای برتر و تأثيرگذاری دنيا، از ۵ دانشگاه در سال ۲۰۱۳ به ۱۴ دانشگاه در سال ۲۰۱۶ و همچنين تعداد دانشگاه های ایران در بين دانشگاه های برتر دنيا براساس رتبه بندی تایمز از ۱ دانشگاه در سال ۲۰۱۲ به ۸ دانشگاه در سال ۲۰۱۶ افزايش يافته است.
وي درخصوص رتبه جهاني كشور ایران از نظر تعداد دانشگاه برتر در رتبه بندی تایمز گفت: رتبه ايران از ۳۲ در سال ۲۰۱۲ به ۲۳ در سال ۲۰۱۶ ارتقا يافته است به نحوي كه رتبه ایران از نظر تعداد دانشگاه های موجود در بين دانشگاه های برتر دنيا، ۹ رتبه ارتقا یافته است.
معاون پژوهش و فناوری وزير علوم به سهم دیپلماسي علمي از كل توليد علم كشور و توليد مقالات علمي با مشاركت بين المللي در پايگاه اسکوپوس اشاره كرد و اظهار داشت: منظور از ديپلماسي علمي، توليد علم، ميزان و درصد مقالات منتشر شده به صورت مشترك با محققان كشورهاي ديگر است و در اين زمينه از هفده درصد در سال ۲۰۱۱ به ۲۲ درصد در سال ۲۰۱۶ رسيدهايم.
وي همچنين به سهم مقالات ایران از مقالات ۱ % برتر بين المللي جهان مطابق گزارش ISIاشاره كرد و گفت: رشد اين مقالات از ۵۷ صدم درصد در سال ۲۰۱۱ به۴۲/۱ صدم درصد در سال ۲۰۱۵ رسيده يعني تقريبا ۳ برابر رشد كيفيت داشته ایم.
دكتر احمدي درخصوص آمار برخي شاخص های علمي كشور در سال های ۲۰۱۱ الي ۲۰۱۵ اعلام داشت: رتبه اول علمي ايران هم در منطقه و هم در جهان اسلام در اسكوپوس را از سال ۲۰۱۱ دارا ميباشيم و رتبه ايران از نظر تعداد مقالات علمي در رشته مهندسي شيمي از ۸ در سال ۲۰۱۱ به ۳ در سال ۲۰۱۵، در رشته نانوتكنولوژي از ۹ در سال ۲۰۱۱ به ۶ در سال ۲۰۱۵، در رشته سلول هاي بنيادي از ۱۸ در سال ۲۰۱۱ به ۱۳ در سال ۲۰۱۵، در رشته فيزيك هسته اي از ۱۵ در سال ۲۰۱۱ به ۱۴ در سال ۲۰۱۵ و در رشته مكانيك از ۸ در سال ۲۰۱۱ به ۵ در سال ۲۰۱۵ رسيده است.