کسب مقام ارزشمند سوم توسط تیم Sutechsat و مقام چهارم توسط تیم SutechAirدرهفتمین دوره مسابقات ملی و نخستین دوره مسابقات بین‌المللی کن‌ست ایران

هفتمین دوره مسابقات ملی و نخستین دوره مسابقات بین‌المللی کن‌ست ایران با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نظارت مرکز ملی فضایی ایران در دو کلاس سنجشی- ارتباطی و علمی- اکتشافی برگزار شد و اختتامیه آن ۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸در سالن همایش های پژوهشگاه هوافضای ایران با حضور دکتر منوچهر منطقی رئیس ستاد توسعه فناوری فضایی وحمل ونقل پیشرفته برگزار گردید. تیم sutechsat از دانشگاه صنعتی شیراز موفق به کسب مقام ارزشمند سوم در کلاس سنجشی – ارتباطی گردید، همچنین دیگر تیم دانشگاه صنعتی شیراز با عنوان sutechair  توانست مقام چهارم را در این مسابقات کسب نماید.  در بخش بهترین کلیپ نیز جایزه ویژه توسط عباس کاکولوند عضو تیم دانشگاه صنعتی شیراز بدست آمد تا دانشگاه صنعتی شیراز پرافتخارترین تیم این دوره از مسابقات کن ست ایران نام بگیرد. سرپرستی تیم های دانشگاه صنعتی شیراز را مهندس حسن صدیق زیر نظر دکتر اکبری مسئول انجمن های علمی دانشگاه بر عهده داشتند. دانشجویان پرتلاش ونخبه این تیم ها عبارتند از: امیر حسن نادی، عباس کاکولوند، محمدرضا زارع نژاد، آرمان کیانی وآرمان صفرنژادیان در تیم sutechsat وعباس دستمزد، علیرضا صالحیان، محمدامیر سلطانزاده ، مصطفی بهرامی در تیم sutechair این مسابقات شامل تمامی جوانب طراحی، ساخت و آزمون یک پروژه‌ فضایی از گزارش طراحی اولیه آن گرفته تا پیاده‌سازی در روز عملیات و ارائه نتایج پس از آن بود. در این دوره از مسابقات، الزامات بازتاب جنبه‌های مختلف مأموریت‌های واقعی فضایی از جمله مأموریت‌های سنجش از راه دور، مخابرات، زیستی و خودکارسازی برای تیم های شرکت کننده در نظر گرفته شده بود.

مسابقات کن‌ست شامل طراحی، ساخت و آزمون یک سیستم کوچک هوافضایی بود که طی آن تیم‌ها توانستند چرخه عمر چنین سیستمی را تجربه کنند. مسابقات کن‌ست ایران با هدف ایجاد زمینه‌ای برای رشد کیفی دانش و تجربه دانشجویان و علاقمندان به فناوری هوافضا و علوم مرتبط با آن و شرکت در رقابتی هیجان انگیز و مطرح شدن ایده‌‌های نو، طراحی و هر سال برگزار می‌شود.

واژه‌ کَن سَت از واژه‌های کن (can) به معنای قوطی و ست (sat)، مخفف واژه‌ (satellite) به معنای ماهواره، ساخته شده است. کن ست را می‌توان با وسایلی همچون راکت و بالن از ارتفاعات مختلف رها کرد تا ماموریت مورد نظرش را انجام دهد. افزون بر آن، سامانه‌های فرود متفاوتی می‌تواند برای کن‌ست استفاده شود که شاخص‌ترین آن‌ها چتر (Parachute) است. کن‌ست‌ها در دو کلاس استاندارد (که ابعاد آن در حد قوطی نوشابه است) و آزاد (که حجم آن به یک لیتر محدود می‌شود) طراحی و ساخته می‌شوند.

کن‌ست یک سامانه‌ بسیار ساده‌ مکاترونیکی است که به عنوان زیرمجموعه‌ای از دانش رباتیک فضایی مطرح می‌شود. نام این سامانه بر پایه‌ استاندارد ساخت آن هم‌ارز ماهواره‌ای که در ابعاد قوطی نوشابه است، برگزیده شده است. این سامانه یک فرصت آموزشی برای دانشجویان که علاقمند به طراحی و ساخت ماهواره‌ای می‌باشند، فراهم می‌کند. یک کن ست باید شامل همه‌ی بخش‌های اساسی یک ماهواره از جمله زیرسیستم‌های توان، مدیریت داده و فرمان و مخابرات باشد تا بتواند به صورت مستقل عمل کنند.