انعقاد توافق نامه همکاری در خصوص تاسیس مرکز رشد مشترک صنعت نفت در دانشگاه صنعتی شیراز در حاشیه مراسم افتتاح پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت.

به گزارش معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شیراز، با حضور وزیر نفت و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و روسای چند دانشگاه، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت افتتاح و مورد بهره برداری قرارگرفت و در این مراسم توافق نامه همکاری تاسیس مرکز رشد مشترک در دانشگاه صنعتی شیراز امضاء و مبادله شد. در این توافق نامه که به امضای دکتر محمدمهدی علویان مهر رئیس دانشگاه صنعتی شیراز و مهندس آیدین ختلان سرپرست پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت رسید، مقرر گردید دانشگاه و پارک در زمینه بهسازی، نوسازی، تجهیز و بهره برداری مرکز رشد مشتر همکاری نمایند. احداث این مرکز رشد مشترک می تواند زمینه ساز تشکیل شرکت ها و واحدهای فناور و نوآور در حوزه های مرتبط با صنعت نفت در جهت رفع نیازها و مشکلات این صنعت گردد.
دکتر سید جعفر روزگار افزود: در مراسم مذکور سه توافق نامه دیگر فیمابین پارک نوآوری و فناوری  صنعت نفت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه امیر کبیر نیز منعقد گردید که موضوع توافق نامه همکاری با وزارت عتف در زمینه گرنت فناوری و دو توافق نامه با دانشگاه های فوق الذکر در زمینه تاسیس مرکز نوآوری مشترک بود.
طبق اعلام آیدین ختلان، پارک نوآوری و فناوری صنعت نفت در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار در محل سابق استقرار پژوهشگاه صنعت نفت (منطقه باقرشهر، جنب پالایشگاه تهران) ایجاد شده، نهادی دولتی و غیرانتفاعی است که با هدف توسعه فناوری‌های مرتبط با این صنعت در میان دانشگاه‌ها، مؤسسه‌های تحقیق و توسعه، شرکت‌های خصوصی و بازار و تسهیل فرآیندهای زایشی شرکت‌های متکی بر نوآوری از طریق کانون‌های خلاقیت و شکوفایی، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها و مراکز نوآوری فعالیت می‌کند. این پارک با فعالیت در حوزه ارتقاء و تعمیق فناوری، توسعه بازار، اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی تخصصی می‌کوشد فضایی کیفی برای استقرار و هم‌افزایی حرفه‌ای بین شرکت‌های فناور کوچک و متوسط، مراکز فناوری شرکت‌های پیشرو، نمایندگان تخصصی نهادهای پژوهشی و فناوری دانشگاهی و غیردانشگاهی، مراکز رشد و شتابدهی، سرمایه‌گذاران خطرپذیر، کارگزاران نوآوری باز و مشاوران خبره صنعتی (منتورها) ایجاد کند و مکمل ظرفیت‌های موجود در زیرساخت علم و فناوری کشور در حوزه نفت و گاز باشد.
پارک فناوری و نوآوری و صنعت نفت، زمینه‌ساز توسعه همکاری‌های سازنده میان نقش‌آفرینان زیست‌بوم نوآوری و فناوری این حوزه با شرکت‌ها و واحدهای فناور مستقر در پارک و دیگر  پارک‌های علم و فناوری و مراکز فناوری فعال در کشور خواهد بود.
در این مراسم مهندس زنگنه، وزیر نفت، با بیان اینکه رشد فناوری از الزام‌های صیانتی صنعت نفت است، به برخی تسهیلات و معافیت‌هایی که طبق قانون مشمول واحدهای مستقر در پارک می‌شود اشاره کرد و گفت: فعالان حوزه فناوری به فکر محدودیت‌های مالی نباشند، بلکه همه تلاش خود را برای ارائه کارهای خلاقانه و تبدیل فناوری به کسب‌وکار به‌کار گیرند.
دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و دکتر آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری از دیگر سخنرانان این مراسم بودند و به اهمیت توسعه مراکز رشد، نوآوری و فناوری تاکید کردند.