تفاهم نامه همکاری مشترک اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان، دانشگاه صنعتی شیراز و پارک علم و فناوری فارس

با استعانت از خداوند متعال به منظور توانمندسازی بخش خصوصی دانش بنیان و رقابت پذیر کردن بنگاه‌های اقتصادی در عرصه‌های ملی و بین المللی در راستای استقلال و شکوفایی اقتصاد دانش بنیان، این تفاهم‌نامه سه جانبه بین اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان و دانشگاه صنعتی شیراز و پارک علم و فناوری فارس منعقد گردید.

در متن تفاهم نامه آمده است:

تلاش در جهت توسعه صادرات کالاهای دانش بنیان و خدمات فنی و مهندسی، پژوهشی و آموزشی به کشور عمان و یا از طریق عمان به بازارهای هدف صادراتی کشور و حضور شرکت‌های دانش بنیان و موسسات آموزشی و پژوهشی در کشور عمان از طریق پیگیری و کوشش برای تحقق و انجام خدمات ذیل که در صورت نیاز جزئیات آنها در قالب انعقاد قرارداد جداگانه فی ما بین طرفین نهایی و اجرایی خواهد گردید.

اقدامات و اهداف این تفاهم نامه به شرح زیر می باشد:

اقدامات اتاق مشترک

-تلاش در جهت توسعه و ارتقاء سطح کیفی و کمی صادرات محصولات یا خدمات فناورانه و دانش بنیان در عمان و از طریق عمان.

-تسهیل‌گری در صدور کارت عضویت اتاق بازرگانی برای واحدهای فناور و دانش بنیان معرفی شده از طرف دانشگاه و پارک.

- همکاری در زمینه واردات مواد اولیه، ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز واحدهای فناور و دانش بنیان.

-همکاری در زمینه اخذ گواهینامه‌ها و و مجوزهای بین المللی برای صادرات محصولات و خدمات واحدهای فناور و دانش بنیان

- برگزاری وبینارها، نشس   ت‌های مجازی و کارگاه‌های آموزشی جهت معرفی خدمات اتاق مشترک.

-همکاری و مشاوره در زمینه بازاریابی و صادرات محصولات و خدمات و دستاوردهای واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان در عمان.

-تسهیل و برنامه‌ریزی حضور واحدهای فناور و شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در عمان و شرکت آنها در رویدادهای تجاری و فناورانه اعم از نمایشگاه، تورهای صنعتی و بازرگانی و مذاکرات تجاری (B2B، B2C و ...)

- تسهیل در اخذ مجوزهای لازم شرکت های دانش بنیان و فناور از مبادی زیربط کشور عمان و ارتباط با سازمانهای دولتی و خصوصی کشور عمان.

- کمک به برقراری ارتباط و ایجاد تعامل دانشگاه، شرکت های فناور و دانش بنیان با نهادها و صندوق‌های مالی و حامی فناوری کشور عمان و انجام تعاملات فناورانه و سرمایه‌گذاری مشترک، تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری خارجی و برقراری تعاملات بخش خصوصی دو کشور اعم از سرمایه‌گذاری مشترک، انتقال فناوری و... .

- همکاری در ایجاد، راه اندازی و توسعه مراکز آموزشی و پژوهشی در عمان.

- همکاری در زمینه تعیین نیازهای فناورانه کشور عمان و تعیین فناوری های اولویت دار.

- اقدامات دانشگاه

- همکاری در برگزاری رویدادهای جذب ایده و نوآوری و نشست‌های فناورانه مشترک با اتاق مشترک.

- همکاری در انجام طرح‌های نوآورانه و توسعه فناوری‌های مورد نیاز اعضای اتاق مشترک از سوی واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان.

- همکاری در برگزاری دوره‌های آموزشی مورد نیاز برای واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان فعال در عمان با استفاده از امکانات دانشگاه.

-فراهم آوردن فضای ارتباط مستقیم دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه با اعضای اتاق مشترک.

-اقدامات پارک

-همکاری در برگزاری رویدادهای جذب ایده و نوآوری و نشست‌های فناورانه مشترک با اتاق مشترک.

-  همکاری و تبادل نظر با دیگر پارک های علم و فناوری کشور متقاضی فعالیت در کشور عمان.

- اعتبارسنجی و معرفی واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان (مستقر در پارک های علم و فناوری کشور و مراکز رشد دانشگاهی) با قابلیت فعالیت بین المللی به دانشگاه و اتاق مشترک به منظور فعالیت در کشور عمان.

-برگزاری دوره های آموزشی مورد نیاز برای واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان فعال در عمان با هماهنگی دانشگاه.

-  فراهم آوردن فضای ارتباط مستقیم شرکت ها و گروه های فناور با اعضای اتاق مشترک.

اقدامات مشترک بین طرف‌های تفاهم‌نامه

تشکیل کارگروه مشترک به منظور رصد سطح همکاری‌های فی مابین و تلاش در جهت افزایش توسعه همکاری‌ها. این کارگروه مشترک وظیفه تدوین برنامههای اجرایی و مشخص نمودن نقش طرفهای تفاهم نامه در برنامه های اجرایی (آیین نامه اجرایی) و پیگیری امور را بر عهده دارد.

- حضور مسئولان دانشگاه، اتاق مشترک و پارک در رویدادها و نشست‌های سالیانه و ارزیابی میزان تحقق توافقات و تلاش در جهت رفع مشکلات احتمالی.

- همکاری در زمینه معرفی خدمات، توانمندی‌ها و دستاوردهای طرفین تفاهم‌نامه با استفاده از امکانات تبلیغاتی طرفین.

- امکان استفاده از ظرفیت توافقنامه ها، تفاهم‌نامه ها و سایر پیمان‌های منعقده دانشگاه، پارک و اتاق مشترک برای تسهیل در اجرای موضوع تفاهم نامه.

- همکاری مشترک در خصوص انجام و گسترش فعالیت های پژوهشی و آموزشی در کشور عمان.